Krizantém az aranyvirág

2013.10.09. 09:34

krizantem_1381303418.jpg_236x314

A csokros krizantém nagyszerű társa az ősznek, ráadásul szinte minden sarkon árulják, így a beszerzése sem túl bonyolult.

Pár éve még csak a temetők virágai voltak, de mára a kertek, bejaratok őszí díszeivé lépett elő a margitvirág. Az eredetileg ázsiából származó növény, az év utolsó virágözönével ajándékoz meg minket, sokak nagy örömére.

A termesztők álhatatos munkájának köszönhetően mára rendkívül széles színválasztékban pompáznak a csokros krizantémok. Nagyszerű kiegészítői lehetnek az őszi ágyásoknak. Mutatósak a sárguló-, pirosló-, barnuló lombozatok közelében, szelíd átmenetet képezve a téli csupaszságba.

Kaspóba, cin vödörbe vagy nagyobb konzerves dobozba ültetve az udvar bármely részének hangulatát feldobhatja, de akár a ház bejáratának, teraszának is adhat különleges, év végi hangulatot. Összetársítva különböző dísztökökkel, gesztenyével, az ősz más jellegzetességeivel még tovább fokozzhatjuk a hangulatot.

Engedjük hát el a fantáziánkat és örvendeztessük meg a családot az év utolsó virágpompájával.

A bejegyzés trackback címe:

https://wildgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr485558265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása