Az őszi látvány

2013.09.24. 18:12

oszi_kert_1379969196.jpg_550x611

   Télen, amikor szunnyad a természet marad idő álmodozni, ihletet gyűjteni. Fellapozunk pár magazint, sóvárgunk az üde, virágos kert látványáért. De mi lesz az őszi élményekkel. Azzal a rengeteg, csodálatos színnel. Egyszerre élénk és szelíd, sárga és vörös. Egyszerűen csodálatos az őszi táj színvilága. Ha kicsit több, mint egy év múlva valami hasonlót szeretnénk látni a vasárnapi reggeli közben, akkor ne hagyjuk az ihletet tovább szállni. Ha most nem teszünk érte, bizton állíthatom, hogy tavaszra ezer másik ötlet fogja feledésbe meríteni az egyszer megálmodott képet. Ez természetesen nem zárja ki a tavaszi átalakítás lehetőségét sem, csak menjünk egy kicsit a dolgok elébe és biztosítsunk helyet néhány, az őszben pompázó növénynek.

   Mivel a növényink virág értéke nem jöhetnek szóba, így koncentrálhatunk az élénk színű bogyókra, a levelükkel díszítő cserjékre, fákra vagy a kúszó vadszőlőre. Némely bokor, mint a fehér som, nem csak levelével, hanem lombhullás után piros vesszőivel is dísze lehet kertünknek.

Élénk színű bogyósok: galagonyák, madárbirsek, berkenyék, borbolyák, homoktövis, tűztövis...

Levelükkel díszítő cserjék: cserszömörce, áfonya, törpe éger, szárnyas kecskerágó, floridai bangita, vad szegfűszeg...

Fák: japán juhar, juharok, torzsás ecetfa, oszlopos bükk, páfrányfenyő...

És mit tehetünk a lehullott levelekkel a tüzelésen kívül? Azt a következő bejegyzésemben kifejtem.

Jó tervezgetést!

 

kép: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://wildgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr305530426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása